Μιμίκου, Κατερίνα

Μιμίκου, Κατερίνα

Γεννημένη το 1997 στην Αθήνα, έχει σπουδάσει Καλές Τέχνες στο πανεπιστήμιο University of the Arts London. Ζει και εργάζεται μεταξύ Ελλάδας και Αγγλίας ως καλλιτέχνις και συγγραφέας. Έχει στο ενεργητικό της το μυθιστόρημα The White Pillowcase (2021) και το θεατρικό-δοκίμιο The Maenads (2021). Ποιήματα και διηγήματά της έχουν δημοσιευτεί σε ηλεκτρονικά περιοδικά και έντυπες συλλογές όπως το Soanyway magazine και In Between Knots (2024). 

 

Έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ βιβλίου και ποίησης στην Ουαλία, το Κάιρο και την Αθήνα (Ruthin International Arts Festival, Cairo Art Book Fair, Athens Art Book Fair), καθώς και σε εκθέσεις τέχνης σε Αγγλία, Βέλγιο, Γερμανία, Ιαπωνία και Ελλάδα σε χώρους όπως το Tate Modern, Whitechapel Gallery, Camden Art Centre, The Feminist Library, Feminist Autonomous Centre of Research και Royal Academy of Fine Arts Antwerp. Επιπλέον, έχει λάβει μέρος σε φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους όπως το Late at Tate Britain, MicroActs και The Next Thing Moving Image Award.

  • Τ' αγριόχορτα

    Τ' αγριόχορτα

    Τι συμβαίνει όταν η αφέλεια βουτά στα άγρια νερά της πραγματικότητας; Η συλλογή αυτή, μια μίξη ποίησης, πεζών και μυθιστορημάτων, ανοίγει την πόρτα σ’...

    6,00€ Αναμένεται 21/10/2024