Δημητρομανωλάκη, Ελευθερία

Δημητρομανωλάκη, Ελευθερία

Η Ελευθερία Δημητρομανωλάκη είναι συγγραφέας και θεωρητικός κινηματογράφου – λογοτεχνίας. Η φιλοσοφική διάσταση των Νομικών σπουδών  έχουν διαμορφώσει τη σκέψη της (Πτυχίο Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ)∙ η εξειδίκευση στην Επικοινωνία και τον Πολιτισμό έχουν διευρύνει το επαγγελματικό και το ερευνητικό έργο της στον τομέα του κινηματογράφου (Master & PhD, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών). Είναι Μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας & Επικοινωνίας), με ερευνητικό αντικείμενο τις διασκευές λογοτεχνικού έργου στην ελληνική κινηματογραφία.

Πριν το ‘’Silicon’’, έχουν εκδοθεί τα ακόλουθα λογοτεχνικά έργα της:

            Μυθιστόρημα

• ‘’Η ηγεμονία της ευτυχίας’’ (2006), Αθήνα: Μεταίχμιο (υποψήφιο για το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα, βραχεία λίστα περιοδικού ΔΙΑΒΑΖΩ).

• ‘’Ο δρόμος του όρκου’’ (2012), Ιωάννινα: Βορειοδυτικές εκδόσεις.

Θεατρικό έργο

• ‘’Μπάμπουσκα’’ (2012), συν-συγγραφή με τον Μιχάλη Σπέγγο, διασκευή της ομώνυμης νουβέλας του συγγραφέα. Ιωάννινα: Βορειοδυτικές εκδόσεις. (Σκηνοθετήθηκε από την ίδια, Ιωνικό Κέντρο Σπουδών, ¶νοιξη 2012).

Επίσης, έχουν εκδοθεί οι μελέτες της:

• ‘’Η μορφολογία του σεναρίου’’ (2018), Θεσσαλονίκη: ΤοΒιβλίο.

• ‘’Η συγγραφή του μυθιστορήματος’’ (2018), Θεσσαλονίκη: ΤοΒιβλίο.

• ‘’Το βλέμμα της κάμερας’’ (2020) Θεσσαλονίκη: ΤοΒιβλίο.

• ‘’Από την λογοτεχνική στην κινηματογραφική αφήγηση’’ (2020), Αθήνα: Ανατολικός.

Οι διαλέξεις, οι δημοσιεύσεις, οι κριτικές για το λογοτεχνικό της έργο, καθώς επίσης η ευρύτερη επιστημονική και σκηνοθετική της παρουσία, αναρτώνται στην πλατφόρμα Academia.edu.

https://panteion.academia.edu/%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B1%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%89%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CE%B7

  • Silicon

    Silicon

    Τι θα μπορούσε να συμβεί σε μια κοινωνία αριθμών και τεχνητής νοημοσύνης μπροστά στο αδιανόητο; ¶ραγε, μέχρι πού είναι ικανός να φτάσει ο άνθρωπος για...

    15,50€ Αναμένεται 03/10/2024